Enza Zaden Vooroeverloop 2019

De halve marathon van:

Naam: Corine Tiben
Leeftijd: 50
Afstand: 21 km
Woonplaats: Medemblik
Eindtijd: 2 uur en 19 minuten

Je hebt voor het eerst meegedaan aan de 21 km van de Enza Zaden Vooroeverloop. Waarom deed je mee?

Meestal loop ik een kilometer of 10. Maar als je 50 wordt ga je rare dingen doen hè. Ik wilde toch een keer de 21 km halen. Ik ben 5 jaar lang vrijwilliger geweest bij de waterpost en had steeds wel het idee om hem zelf ook een keer te lopen.

Hoe ging het? Ben je tevreden?

Nou, de eerst 17 km ging wel redelijk goed. Ik ben niet zo’n snelle loper, maar die kon ik goed volhouden. Alleen de laatste 4 km was echt harken hoor. Wel fijn dat ik alle vrijwilligers van de loopgroep ken, die moedigden me steeds weer aan dat geeft toch wel een boost.

Loop je al lang?

Ik ben 6 jaar geleden gestart bij de loopgroep. Mijn fitheid is er destijds met sprongen op vooruit gegaan. Ik kan het lopen niet nu meer missen. Het geeft heel veel energie.

Doe je volgend jaar weer mee?

Jazeker, maar dan weer als vrijwilliger!