De eerste 10 km van:

Naam: Danièle Budry
Leeftijd: 69
Afstand: 10 km
Woonplaats: Andijk
Eindtijd: 1.14

Je hebt voor het eerst meegedaan aan de 10 km van de Enza Zaden Vooroeverloop. Waarom deed je mee?

Omdat ik eigenlijk met mezelf iets te vieren had.
Een aantal jaren lang heb ik erg veel last van een hernia gehad. Ik kon letterlijk geen stap verzetten. Heel frustrerend als je graag in beweging bent. Vorig jaar, op 4 december, ben ik geopereerd en vanaf dat moment is mijn leven radicaal veranderd. Mijn doel was hardlopen. Met de sportfysiotherapeut hebben we daar doelgericht aan gewerkt en in maart van dit jaar heb ik me bij de Loopgroep Medemblik aangemeld. Ik had er enorm veel zin en ik vond het heel spannend om voor het eerst in mijn leven mee te doen aan een loopevenement.

Hoe ging het? Ben je tevreden?

Ik kan wel zeggen dat mijn feestje helemaal geslaagd is! Ik had me goed voorbereid, het weer was perfect en de sfeer was super. Het ging me niet om een tijd neer te zetten maar om de 10 km voor het eerst in mijn leven te lopen! En dat is me gelukt! Ik was niet eens moe bij de finish maar vooral heel erg blij!! Ik heb er heel veel plezier aan beleefd en ben heel erg tevreden !!!

Loop je al lang?

Nee, ik loop dus sinds kort. Vroeger heb ik 3 keer aan Start to Run’ gedaan maar moest elke keer vanwege blessures stoppen. Vroeger toen ik op school zat, dus lang geleden, liep ik liever met de jongens dan met de meisjes: er zat meer uitdaging in. Het hardlopen zat er dus al lang in.

Doe je volgend jaar weer mee?

Volgend jaar doe ik zeker weer mee. Ik vind de sfeer, de omgeving en de organisatie van de Enza Zaden Vooroeverloop perfect. Wat mij betreft, als dat zou kunnen, zou dit evenement wel een paar keer in het jaar georganiseerd mogen worden. Ik vond het ook erg leuk dat we in ons midden een Olympiër hadden. Ik heb heel veel respect voor wat die jongen (ook in zijn leven) gepresteerd heeft. Voor z’n evenement is z’n persoon zeer inspirerend en stimulerend!