Enza Zaden Vooroeverloop, winnares 5km

Naam: Nina de Winter
Leeftijd: 24
Afstand: 5km
Woonplaats: Gent, België
Eindtijd: 18:28

Waarom deed je mee: 

Afgelopen zomer heb ik 2 maanden getraind met, en training gegeven aan, het hardloopteam van de NGO Yoga and Sport for Refugees op Lesvos, Griekenland. Samen met 12 andere lopers van het team trainen we voor de marathon van Athene op 10 november. Het team bestaat uit een combinatie van vluchtelingen en vrijwilligers. Helaas moest ik begin september weer terug voor studie en werk en moet ik mijn training voor de marathon thuis vervolgen. Gelukkig krijg ik heel veel steun van het team op afstand! We doen het echt samen. Mijn ouders wonen in Oude Niedorp en als onderdeel van de voorbereiding voor de marathon wilde ik graag weten wat ik nu kon lopen op een 5km.

Hoe ging het? Ben je tevreden? 

Ik wilde echt heel graag onder de 20 minuten lopen, daar heb ik heel hard voor getraind. Gezien mijn tijd lijkt dit makkelijk gelukt, maar ik moet toegeven dat ik een stukje van het parcours heb gemist, waardoor ik 250 meter minder heb gelopen ongeveer. Ondanks dat zou ik alsnog makkelijk onder de 20 minuten hebben gelopen, dus daar ben ik super blij mee. Voor de winst maakt het overigens niet uit, het duurde nog wel even voor de tweede vrouw achter mij finishte. Het was niet makkelijk tijdens de race. Vooral het stuk met de trap vond ik echt zwaar en het viel ook wel tegen dat we zoveel over onverharde weg liepen. Ik ben echt ontzettend trots op de vooruitgang die ik deze zomer heb geboekt en dat ik nu deze tijd kan lopen.

Loop je al lang? 

Ik ben als klein meisje begonnen met atletiek bij TAS ’82 in Schagen, vervolgens heb ik een hele tijd gevoetbald en tijdens mijn studie in Groningen ben ik weer begonnen met atletiek, bij GSAV Vitalis. Van deze vereniging ben ik ook een jaar voorzitter geweest. Afgelopen jaar heb ik getraind bij Phoenix in Utrecht, maar helaas ben ik vorig seizoen ook lang geblesseerd geweest. Nu loop ik bij KAAG atletiek in Gent.

Kom ik volgend jaar mijn record verbreken? 

Als ik volgend jaar wel de goede route loop wordt het waarschijnlijk onmogelijk het record te verbreken. Wellicht kunnen we afspreken dat ik dan een echt parcours records neerzet? Tenzij er iemand meeloopt die sneller is natuurlijk 😉