Charlotte Rood, deelnemer aan de Vooroeverloop

Mijn naam is Charlotte Rood
Leeftijd 65 jaar
Woonplaats Almere
Beroep Oncologieverpleegkundige in het Antoni van Leeuwenhoek.

Ik ga de 10 km lopen en ga ervan uit dat ik die binnen het uur loop. Een PR daar houd ik mij niet mee bezig, ik hoop de 10 km binnen het uur te lopen, dan ben ik tevreden. 

Sinds ik in Almere woon loop ik gemiddeld 2x per week, waarvan ik 1x in de week loop met lopers van Nobelhorst. Dat lukt niet altijd door mijn onregelmatige diensten dus meestal loop ik alleen. Nobelhorst is een wijk vlak bij mij in de buurt. Alleen maar jonge mensen, niet ouder denk ik dan +/-30 jaar? Het maakt wel dat ik door hen iets sneller ben gaan lopen… ik moet wel met vaak alleen maar mannen van die leeftijd.

Ik moet zeggen dat ik het lopen met de loopgroep Medemblik wel mis. Fantastisch om met een groep lopers, allen enthousiast, te gaan lopen langs de mooie plekken van Medemblik en omgeving. Ook vaak langs het IJsselmeer, dat was altijd prachtig. Maakte mij niet uit wat voor weer het was.

Onlangs heb ik de Nobelrun gelopen. Het leuke was dat er een groep lopers van de Loopgroep Medemblik naar Almere toekwamen. Dit jaar heb ik ook de Stoomtramloop gelopen… terug naar West-Friesland.

De Vooroeverloop: Uiteraard loop ik mee met de Vooroeverloop. Ik heb er hele goede herinneringen aan, ik ken er zovele mensen. En wie wil er niet lopen in Medemblik en omgeving! Toen ik nog lid was van Loopgroep Medemblik was ik vrijwilliger voor hand- en spandiensten tijdens de Vooroeverloop.

Lopen vind ik heerlijk. Door de natuur, toen het IJsselmeer, nu de bossen, dan hoor ik de vogels. Ik zie de bomen veranderen met elke jaargetijde. Tijdens het hardlopen besef ik hoe rijk ik ben dat ik dat kan. Het geeft een goed gevoel. 

Hartelijke groet,
Charlotte