Deelnemersinformatie Vooroeverloop

5, 10 en 21km, 1 september 2019


Beste deelnemer

Fantastisch dat je meedoet aan onze loop!
Per mail ontvang je informatie over je inschrijving, hierin vind je ook je startnummer. Deze mail zal rond het laatste weekend vóór de Vooroeverloop worden verstuurd.


Locatie en parkeren

De start is bij het Stoommachinemuseum aan de Oosterdijk 4 in Medemblik. Er is voldoende parkeerruimte op het parkeerterrein bij het Regattacentrum. Je kunt dit adres aanhouden: Vooroever 3 in Medemblik. Gebruik de route via het centrum van Medemblik, anders loop je vast op de afzetting voor ons evenement. Het is vanaf daar ongeveer 1km lopen naar de start. 


Het museum is tijdens het evenement niet bereikbaar voor auto’s. Fietsers kunnen het museum wél bereiken.

Startnummer

De startnummers worden niet toegezonden, maar ter plekke uitgereikt. Vanaf 8:30 u kun je bij de start je startbewijs ophalen. Deze worden uitgedeeld in de tent op het terrein van het Stoommachinemuseum. Dit doen we op basis van je nummer, deze is te vinden in de email. Zorg dat je je nummer weet, dan kunnen we je zo snel mogelijk helpen.
Bij de uitgifte van je startnummer ontvang je tevens je Enza Zaden Vooroeverloop loopshirt.
Zorg je er svp voor dat je op tijd bent en je nummer kent?

Wij verzoeken je om het startnummer op de borst te dragen.

De tijdsregistratie

We registreren uitsluitend bruto tijden.
De tijdwaarneming gaat fotografisch, denk er svp om dat je startnummer goed zichtbaar moet zijn t.b.v. de herkenning, dit met name bij de finish.

Kleding-inname

Vanaf 9:30 uur kunnen tassen met kleding worden ingeleverd. We voorzien je tas van een sticker met je startnummer!

De start

De start van de KidsRun is om 10.00 uur
De start van de 5KM is om 10.30 uur
De start van de 10KM is om 10.35 uur
De start van de Halve Marathon is om 10.40 uur

Aangezien het parcours smal is, verzoeken wij iedereen om eraan mee te werken om snelle lopers voor te laten gaan. Zo hinderen we elkaar zo min mogelijk en is het voor iedereen leuk. Wij verzoeken ook om zoveel mogelijk rechts te houden zodat er gepasseerd kan worden. Dit geldt met name voor de eerste paar kilometers.

De voorzieningen

Er zijn posten op plm 6, 11, 13, 17 km en bij de finish. Bij alle posten is er water en fruit.
Er zijn toiletten nabij de start / finish.
Nabij de start / finish is horeca, zodat je iets te eten en te drinken kunt kopen.
Er is gelegenheid voor massage na de finish.

Foto’s

Er worden langs het parcours foto’s gemaakt die op onze website worden geplaatst. Alle foto’s zijn gratis te downloaden of te delen via de social media. De foto’s zijn vanaf vrijdag na de loop beschikbaar.

Tijdslimieten

Er geldt een tijdslimiet van 2:45 u. Binnen deze tijd dien je te finishen. Onderweg gelden de volgende limieten:
7 km – 0:55 u
14 km – 1:50 u

Finish

Direct bij de finish bevindt zich de jury die de prijswinnaars registreren. Zodra de winnaars bekend zijn worden ze omgeroepen. Je wordt verzocht om je dan even bij de jury te melden en aan te geven of je de prijs in ontvangst komt nemen. Als je je niet meldt of niet op de prijsuitreiking wilt wachten, komt je prijs te vervallen. Wij willen hier mee voorkomen, dat de prijsuitreiking onnodig lang gaat duren, omdat de winnaars niet op komen dagen.

Prijzen

De nummers 1, 2 en 3 per afstand winnen een waardebon. Daarnaast is er voor elke categorie voor de nummers 1, 2 en 3 een beker.
Voor de Team van het Jaar – Competitie (5 en 10KM) is er een beker voor het winnende team.

Tijden prijsuitreiking:
5 km: 11.15 uur
10 km: 12.00 uur

Halve Marathon: 13.00 uur


Speciaal voor de deelnemers en hun begeleiders is het Stoommachinemuseum vrij toegankelijk. Voor de kinderen is er een spectaculair springkussen en er is een groot terras met goede horecavoorzieningen.

Algemeen

Als organisatie zetten wij ons ervoor in om het evenement zo perfect mogelijk te laten verlopen. Wij kunnen daar bij niet zonder jouw medewerking. Mocht er onverhoopt iets onduidelijk zijn of niet goed verlopen, dan rekenen wij op je begrip. Meld het ons zodat wij er wellicht iets aan kunnen doen.

Vrijwilligers

Langs het hele parcours zijn vrijwilligers aanwezig, zij zijn herkenbaar aan hun oranje reflecterende hesjes. Als je vragen hebt, dan kunnen zij je verder helpen. Ook als je onverhoopt uit moet stappen, meld je dan bij een van onze vrijwilligers. Wij doen dan ons best om je op te halen en naar de finish te brengen. Dat kan in sommige gevallen natuurlijk wel even duren.

EHBO

De EHBO rijdt met de lopers mee. Heb je EHBO nodig, spreek dan een vrijwilliger aan, zij hebben telefoonnummers om de organisatie cq de EHBO te bereiken. Je kunt zelf de EHBO bereiken op het mobiele nummer 06 8204 9697.
Uiteraard kun je bij spoedeisende zaken ook 112 bellen.

Toeschouwers

Toeschouwers kunnen de deelnemers onderweg op verschillende plekken aanmoedigen. Dit kan bijvoorbeeld bij de start en finish op langs de route, bij de drinkposten enz.

Geniet ervan!

We zijn van mening dat we een leuk evenement hebben opgezet met een prachtig parcours en een gezellige finishlocatie. Het is niet het snelste parcours, het is hier en daar onverhard en soms ook wat oneffen. Een persoonlijk record zit er misschien niet in, maar geniet ervan!

Organisatie

De Enza Zaden Vooroeverloop wordt georganiseerd door Stichting Medemblik Sport in samenwerking met de Stichting Lopen is Leven / Loopgroep Medemblik.

Samenvatting:


Telefoonnummer organisatie: 06 2491 5791
Parkeren: Vooroever 3 in Medemblik
Vanaf 08:30 uur: Tent terrein Stoommachinemuseum, startnummers ophalen.
09.30 uur: Kleding inleveren
09.45 uur: Warming up Kidsrun

10:00 uur: Start KidsRun
10.30 uur: Start 5 km
10.35 uur: Start 10 km
10.40 uur: Start Halve marathon
11:15 uur en later: prijsuitreikingen 5km, 10km, Halve Marathon


Met medewerking van