Onze enthousiaste vrijwilligster Henny Deen

This content has been archived. It may no longer be relevant

Mijn naam is Henny Deen-Veenstra, 53 jaar, geboren en getogen in het mooie Andijk. Ik ben samen met mijn man in 2013 in de allereerste groep begonnen met Start to Run. Heerlijk buiten in een mooie omgeving met enthousiaste mensen en goede begeleiding door verschillende trainers. Dit beviel ons zo goed dat we gelijk lid zijn gebleven bij Loopgroep Medemblik.

De club is inmiddels flink gegroeid en we lopen nu met 3 groepen, (after)starters, recreanten en wedstrijdlopers. Ik ben niet zo van het alleen lopen, dus rij inmiddels wel drie keer per week naar de club. We hebben verschillende soorten trainingen. Intervaltraining, loopoefeningen en soms ook lichamelijke oefeningen. 1 keer per week hebben we een langzame duurloop met een opbouw naar anderhalf uur. Mooi rondje Twisk, Opperdoes en af en toe richting de vooroever bij Andijk.
Als “wedstrijd” loop heb ik nu 2 keer meegedaan met de Huboloop (10 km), 1 keer met de Egmond-loop (10 km) en de loop ter ere van de opening van de N307. 

Heel speciaal vind ik de traditie van Loopgroep Medemblik om mee te doen met het ophalen van het bevrijdingsvuur uit Wageningen en die in estafette-vorm te brengen naar Medemblik. Dit als onderdeel van de 4-5 mei herdenkingen. Hier heb ik nu (de laatste) 2 keer aan meegedaan. Na het ontsteken van het vuur in Wageningen wacht de lange reis van 145 km terug. In groepjes dan afwisselend 10 minuten lopen, 10 minuten mee fietsen en dan 10 minuten de bus in. Maar telkens de bus uit om elkaar te helpen en aan te moedigen bij de wissels. Afgelopen jaar was het best zwaar aangezien de weersomstandigheden niet ideaal waren. Regen, kou en wind moesten getrotseerd worden, maar na bijna 16 uur kwamen we dan toch in Medemblik aan en kon het bevrijdingsvuur aangestoken worden. Ondanks de ontberingen weer een prachtige ervaring want we hebben elkaar er echt doorheen geholpen.

Nu na een paar jaar vrijwilliger te zijn geweest (zie foto, 1e rechts) bij de Enza Zaden Vooroeverloop, wil ik dit jaar zelf de halve marathon gaan lopen. Ik heb geen tijd in mijn hoofd, Maar wil deze uitdaging aangaan om de finish te halen en ervan te genieten!