Runnersworld Hoorn is al sinds de eerste editie sponsor van Enza Zaden Vooroeverloop.

This content has been archived. It may no longer be relevant

Eigenaar Danny Pormes zet zich met Runnersworld ook in voor een betere wereld. Dit dragen wij natuurlijk een warm hart toe!
Danny vertelt het volgende:

We “lezen” niet alleen je oude schoenen zodat we je zo goed mogelijk kunnen adviseren. We recyclen ze ook!
Onze missie: de schoenenindustrie circulair maken zodat onze (sport)wereld er een beetje mooier uitziet. We zijn echt geen wereldverbeteraars maar willen de wereld wel een beetje beter en schoner maken.

Tot nu toe hebben we van je schoenen speeltuinen, buitensportvelden, winkelvloeren en atletiekbanen van rubber gemaakt dus blijf ze ook alsjeblieft inleveren.

Hou ons in de gaten! Inmiddels zijn we bezig met een nieuwe circulaire sneaker, gemaakt van jullie eigen oude hardloopschoenen! Helemaal onopgemerkt is dit niet gebleven: zo waren we genomineerd voor de Passion Star, zijn we het enige Nederlands bedrijf dat dit jaar partner is geworden van Fashion For Good en zitten we bij de laatste 10 bedrijven die overgebleven zijn voor de Rabobank Innovatie prijs 2019. Ook zijn we geselecteerd door vele bedrijven voor de duurzame dinsdag in september (duurzame ideeën en initiatieven krijgen een podium in politiek Den Haag en maken kans op een prijs).

Het is erg lastig om schoenen te recyclen maar toch heeft het er ons niet van weerhouden (iets met opgeven, doorzettingsvermogen en passie…. net zoals jezelf als sporter zult herkennen). 
We hebben een unieke machine weten te ontwikkelen wat ons verder op weg zal helpen. Er is gelukkig veel interesse want des te groter ons succes; des te groter de kans dat mensen zullen volgen; des te groter de impact op de afvalberg. Want wist je dat er 25 miljard sportschoenen/sneakers worden gemaakt elk jaar? 25 miljard!! Dat zijn er 68 miljoen per dag. Vandaar dat wij vonden dat we moesten beginnen. Gewoon….vanuit Hoorn. 

Als 1e ter wereld, mèt de hulp van jullie; daar mogen we met zijn allen nu al enorm trots op zijn, toch? Samen maken we de afvalberg kleiner, reduceren we CO2 en zo maken we samen de (sport)wereld een klein beetje mooier. Bedankt hiervoor!

Danny Pormes: “We are on a mission. What’s yours?”