Interview met Piet Bakker, vrijwilliger bij het Stoommachine Museum

Geboren in de Wieringermeer. Na de middelbare school heb ik zes jaar in Amsterdam gewoond, waarna ik naar Medemblik ben verhuisd omdat ik daar aan het werk kon. Zes jaar terug ben ik gestopt en de vrije tijd wordt nu ingevuld met reizen met de camper en sporten (na voetbal en hardlopen nu vooral de racefiets). Na twee jaar is daar, via vrijwilligerspunt West-Friesland, een à twee dagen per week bij het Stoommachine Museum bij gekomen. Ik had er de tijd voor en het is leuk om zo dit mooie museum mede in stand te houden.

Er is voor de horeca een team van tien vaste vrijwilligers en acht invalkrachten. Dit is eigenlijk te weinig voor alle activiteiten, zoals een huwelijk, vergadering, verjaardagsfeest en af en toe een sportactiviteit. Ik doe dit nu vijf jaar. Soms is het erg rustig maar meestal is het leuk werken en komen we meestal enthousiaste bezoekers tegen. Onderling is het gezellig, net als bij jullie, zoals ik op zaterdag altijd merk.

Op zaterdag is de Loopgroep Medemblik altijd te gast in het Stoommachine Museum, het is het vaste vertrekpunt van de trainingen van de Loopgroep. Zo zijn we ook in aanraking gekomen met de Enza Zaden Vooroeverloop.

Sinds een paar jaar is de start en finish steeds bij het Stoommachine Museum. Dit is voor ons vrijwilligers altijd een topdag. Er komen veel enthousiaste lopers, veel bezoekers en het contact met de Loopgroep is altijd soepel. Overigens hebben de deelnemers gratis toegang tot het museum, na het lopen kunnen ze dan alles bezichtigen.

Dit jaar is het op 1 september, wij zullen als team weer ons uiterste best doen, ik heb er nu al zin in!