De leukste drinkpost van Nederland

Interview met Vera Sijm, van “de leukste drinkpost van Nederland”

Als lid van Loopgroep Medemblik heb ik een speciaal plekje voor ‘onze’ Enza Zaden Vooroeverloop. Met een enthousiast groepje staan we op deze zondagochtend vroeg op om ‘onze’ post gereed te maken voor de lopers. Voor de lopers hebben wij fruit en water klaar staan, voor onszelf koffie en wat lekkers erbij want we willen er voor onszelf ook een feestje van maken. Wij geven de energieboosters al rennend aan, dit om geen kostbare tijd te verliezen voor de lopers. Het is prachtig om al die enthousiaste blije lopers aan te zien komen. Van jong tot oud, de een sneller dan de ander, iedereen zijn eigen uitdaging. Dankbare gezichten als je voor wat verfrissing kunt zorgen. 

Het is voor ons genieten op ons plekje op de dijk zo aan het IJsselmeer. De lopers komen meestal in groepjes aan dus dan is het even piektijd voor ons, inmiddels zijn we een geoliede machine waardoor we na de piek tijd kunnen nemen om nog meer te genieten. We houden het uiteraard alcoholvrij en met een blokje kaas, worstje en ander lekkers bereiden wij ons voor op de volgende groep lopers. Van lopers krijgen we soms zelfs het compliment dat we “de leukste drinkpost van Nederland zijn”.

Al die enthousiaste renners voorbij zien gaan werkt wel aanstekelijk. Daarom wilde ik zelf dit jaar voor de 21 km gaan, maar dit gaat door een blessure helaas niet door. Henny, die normaal ook op onze post zit, gaat dit jaar voor het eerst de 21 km lopen. Het spreekt voor zich dat wij haar extra zullen supporteren.

Dit jaar hopen wij van “de leukste drinkpost”, op weer veel enthousiaste lopers, mooi weer en veel supporters langs het parcours. Wij hebben er weer veel zin in!