Enza Zaden: gezond eten, gezond bewegen, ‘n gezond bedrijf

Bij Enza Zaden ontwikkelen we gezonde groenterassen en produceren we de zaden ervan. Gezond zit in onze genen. Daarom gaan we ook voor een gezonde levensstijl. Voor onze medewerkers en relaties hebben we enzActive opgericht. Onder deze noemer organiseren we allerlei verschillende sportieve activiteiten. Van skeeler- tot mountainbike clinic en van yogales tot hardloopwedstrijden. Chloe en Lennart zitten inmiddels al twee jaar in een van de werkgroepen die deze activiteiten organiseren. Maak kennis met ze!

CHLOE
Functie: Junior Researcher Fytopathologie
Afstand Enza Zaden Vooroeverloop: 10km
Snelste tijd tot nu toe: 51:52 minuten

LENNART
Functie: Seed Production Specialist
Afstand Enza Zaden Vooroeverloop: 21km
Snelste tijd tot nu toe: Ergens rond de 1 uur en 45 minuten

Hoe zijn jullie in de werkgroep voor hardlopen beland?

Chloe: Sinds ik bij Enza Zaden werk heb ik meegedaan met verschillende hardloopevenementen. Ik vond het erg leuk om met een doel ergens naartoe te trainen en wist het ook meteen toen deze plek in de werkgroep vrijkwam. Organiseren ligt mij goed en het is een mooie manier om andere collega’s te leren kennen. 

Lennart: Het leek mij ook een mooie aanvulling op m’n werk. Daarnaast was de persoonlijke interesse voor hardlopen er al. Ik vind het vooral leuk dat ik op deze manier andere collega’s leer kennen en ze enthousiast kan maken om de hardloopschoenen aan te trekken.

Hoe lang loop je zelf al?

Chloe: Eigenlijk altijd al. Op de middelbare school deed ik mee aan crosscountry rennen in de winter. In de zomer rende ik vooral de 800m en 1500m op de atletiekbaan. Ik vind het heerlijk om buiten te zijn en tegelijkertijd gezond bezig te zijn. Met hardlopen kom je verder dan wandelen en je hebt meer tijd om dingen te zien dan wanneer je op de fiets zit. Daarom neem ik altijd hardloopschoenen mee op vakantie. Het meeste plezier haal ik zelfs nog uit het uitstippelen van de routes. 

Lennart: Ongeveer 5 jaar geleden ben ik begonnen met survivalruns en daar is hardlopen natuurlijk een belangrijk onderdeel. Het is voor mij een ideale manier om mijn energie kwijt te kunnen. Vroeger vond ik hardlopen heel saai. Zodra je een redelijke conditie hebt opgebouwd kun je meer meters maken en dus ook meer uit deze manier van sporten halen. 

Wat is jouw hardloopdoel? 

Chloe: Ik wil ooit nog een marathon lopen als ik 40 word. Dat lijkt me een mooie uitdaging om zo’n mijlpaal mee te vieren. 

Lennart: Al een paar jaar speelde ik met de gedachte om een marathon te lopen. Dit jaar gaat het dan eindelijk gebeuren, in oktober sta ik aan de start van de Amsterdam Marathon. Het ultieme doel is om de marathon onder de grens van 3 uur te lopen. We gaan het zien!


Foto Chloe: “Dit is aan het eind van de Vooroeverloop vorig jaar. Ik heb de 21km samen met mijn vader gelopen om te vieren dat we samen 100 waren.”


Foto Lennart: ”In actie tijdens een survivalrun”