De Vooroeverloop moet je meegemaakt hebben!

Benaderd voor deze nieuwsbrief schrok ik toch wel, met 70 jaar de oudste deelnemer? Hopelijk schrijven zich later nog wat oudere deelnemers in want velen beoefenen de loopsport tot op hoge leeftijd.

Ik, Ad Steltenpool uit Wognum, was werkzaam zo’n 41 jaar bij Waterschap Westfriesland. Begonnen in 1971 in polder de Vier Noorder Koggen, waar we nu de Vooroeverloop in lopen. Alle verkeersborden die u in Westfriesland tegenkomt heb ik wel in handen gehad. 

Een aantal malen liep ik de halve marathon bij de Vooroeverloop maar nu kies ik voor de 10km, hoef je minder voor te trainen (Als je ouder wordt zijn er veel meer leuke dingen te beleven zoals oppassen op onze 2 kleinkinderen van 0 en 3 jaar). Als het niet te warm wordt, probeer ik bij deze Vooroeverloop rond de 55 minuten uit te komen. 

Ik loop hier omdat het parcours langs de boorden van het IJsselmeer zo apart is. Waar vind je dat en…………. er verdwijnen al zoveel loopjes van de loopagenda dat we als support voor de organisatie er gewoon bij moeten zijn. Ik liep voorheen veel wedstrijden. Bijna alle weken liep ik wel ’n wedstrijd in de buurt. Van 10km tot aan marathons en ultralopen. Drie 60km wedstrijden heb ik gelopen en 12 marathons. Alles heb ik bijgehouden in loopdagboeken zoals: afstand, tijden, weer, welke schoenen, blessures, etc. M’n PR op de marathon liep ik op m’n 54e in A.Paulowna en wel: 3u 19min. 

Pas op 45 jarige leeftijd gestart met hardlopen mocht ik toch nog ’n PR op de halve van 1u 30min noteren in Schoorl en na 22 maal de Dam tot Damloop gelopen te hebben kan ik m’n PR van 1u 8min ook niet meer verbeteren. De tijd is nu niet belangrijk meer en de wedstrijdlicentie heb ik opgezegd. Ik loop nu nog 2 keer per week ‘n 8 tot 10  kilometer en train op woensdagochtend bij de loopgroep VOC van Hollandia. Ook wordt de racefiets regelmatig gepakt en bij Le Champion ben ik al 25 jaar lid. Winterdag schaats ik af en toe op de ijsbaan in Hoorn. 

Van vele sportbelevenissen schrijf ik verslagen in dorpsblad walhalla in Wognum en voor het clubblad van Hollandia. De Roadrunner is mijn pseudoniem. Zonder blessures lopen en genieten, dat is m’n motto nu. Ik wens iedereen ’n prachtige Vooroeverloop toe en de organisatie, heel veel succes.

Met sportgroeten, Roadrunner, Ad Steltenpool