boudewijn

Boudewijn Nossin, de huidige Horeca en evenementen coördinator van het Nederlands Stoommachinemuseum (NSM) is een ondernemend man.

Hoe ben je zo bij het NSM terecht gekomen.?

Na het beëindigen van mijn werkzame loopbaan heb ik me vol energie gestort op het NSM, met als doel dit museum, samen met vele tientallen vrijwilligers,naar een hoger level te tillen.

Een van de dingen die ik heb mogen realiseren (naast de inmiddels vele andere evenementen) is de, inmiddels al jarenlange, samenwerking met de Loopgroep Medemblik.

Sinds vorig jaar is de start en finish van de Vooroeverloop bij het stoommachinemuseum en wordt er een compleet festivalterrein ingericht. Dat was een groot succes, mede door het mooie weer maar ook door de prachtige locatie gelegen aan het IJsselmeer. We hebben daar vele leuke reacties op gehad. De vrijwilligers van het Stoommachinemuseum hebben bij het inrichten van het terrein ook hun steentje bijgedragen en samen met de vrijwilligers van de Loopgroep kunnen we de Vooroeverloop 2018 weer op een goede en veilige manier organiseren dit jaar, voor de 6e keer inmiddels.

Boudewijn is in het verleden ook betrokken geweest bij sport, hij is jarenlang (25 jaar om precies te zijn) handbaltrainer en -coach geweest bij diverse clubs. Zijn ‘sporthart’ verklaart waarschijnlijk het enthousiasme voor de Loopgroep, die elke dinsdag en zaterdag de looptraining start vanaf het museum. Een gastvrij onthaal; na afloop staat de koffie altijd klaar voor de club, is zijn handelsmerk, dit in combinatie met de andere enthousiaste horeca medewerkers (sters).

Mede door mijn “sportverleden” heb ik altijd een zwak gehad voor verenigingen die ontzettend hun best doen de sport die ze beoefenen te promoten.

Het NSM biedt de mogelijkheid, om naast een museumbezoek en rondleiding ook een gezellig samenzijn, lezing of een bedrijfspresentatie te organiseren. In samenwerking met een cateraar kunnen er zelfs lunches en/of buffetten worden gehouden.

Het museum is ook een officiële trouwlocatie, diverse huwelijken zijn hier reeds gesloten, want……….. wie wil er nou niet trouwen op zo een schitterende, unieke en historische locatie.

We hopen de samenwerking met het NSM nog lang voort te zetten en danken de vrijwilligers van het museum hartelijk voor hun inzet.

Trouwens, het Stoommachinemuseum is op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

Wij zoeken: Stokers,machinisten, rondleiders, vertellers, smeden, horecamedewerkers, timmerlieden, metaalbewerkers etc. etc.  Ben je nog geen stoker of machinist ????  Het museum verzorgt intern de diverse opleidingen.