Frank

Even voorstellen: ik ben Frank Haakman, 47 jaar oud en woon samen met mijn vrouw Mirella en onze kinderen in Medemblik.
10 jaar geleden werd ik van m’n fiets gereden door een auto. Resultaat, een verbrijzelde knie. Ik zat toen al in de ziektewet vanwege m’n leverziekte PSC.
Een jaar later is de knieprothese geplaatst. Revalidatie ging door de PSC moeizaam en vaak lag ik gewoon in bed de knie te bewegen.
Door verandering van voeding heb ik de afgelopen paar jaar wat meer energie gekregen en gebruik dit om aan m’n conditie te werken.
Mirella liep al bij Loopgroep Medemblik en door haar ben ik ook enthousiast gemaakt voor het hardlopen.
Mijn orthopeed zei steeds, je bent jong dus ga je knie gebruiken.
Zo ben ik vorig jaar maart, onder begeleiding van een fysiotherapeut en met een goed schoenadvies van Runnersworld, begonnen met hardlopen. Opbouwen met 10 seconden tegelijk. Mijn lijf wist niet wat er gebeurde maar het voelde goed.

In september kon ik mooi aanhaken bij het StartMetLopen van Loopgroep Medemblik en zo loop ik nu 2 keer per week een uurtje.
De knie houdt zich prima, wordt steeds slanker en diverse pijntjes zijn verminderd. Maximale buiging van de knie blijft zo’n 120 graden. Niet alle oefeningen voelen goed, dus die sla ik over of doe ik minder (niet hinkelen, wel huppelen, knieheffen minder hoog).
Mijn eerste 10 km heb ik binnen het uur gelopen met de Groet Uit Schoorl loop, wat een heerlijk gevoel was dat! Mijn planning voor de komende Vooroeverloop, 10 km, liefst binnen het uur, maar het gaat vooral om lekker te lopen.