runnersworld

Onze sponsor Runnersworld is een mooi initiatief gestart: 

FastFeetGrinded: recyclen van je oude sportschoenen

Ieder jaar worden er wereldwijd 12 miljard paar schoenen gemaakt. Van de sportschoenen wordt nog geen 5% gerecycled. Daar moest verandering in komen, vond Danny Pormes. Met FastFeetGrinded neemt Danny en zijn team van Runnersworld Hoorn het voortouw om de internationale schoenenindustrie te bewegen naar een circulaire economie. Inmiddels zijn er vele die zijn aangesloten; Intersport NL, Runnersworld NL, MVO NL, ON, Asics, Universiteiten, onderzoek centra’s etc. etc. Maar het staat of valt met de hoeveelheid schoenen; dus vragen we ook jullie hulp hierin!

FastFeetGrinded zamelt oude (sport)schoenen in en recyclet ze. “Er zijn veel ‘goede doelen’-initiatieven waarbij schoenen naar ontwikkelingslanden worden verscheept voor een ‘tweede leven’. Maar deze schoenen eindigen altijd op een vuilnisbelt,” aldus Danny Pormes, filiaalhouder van Runnersworld Hoorn. “De schoenen die ingeleverd worden bij ons worden door onszelf gerecycled. We tellen de schoenen, houden alle merken apart en verwerken ze tot verschillende grondstoffen. Momenteel worden deze grondstoffen gebruikt om sportvloeren, kinderspeelplaatsen en winkelvloeren te maken. Sporten en spelen “op” je oude schoenen dus. Door krachten te bundelen met internationale sportmerken en retailers zijn we inmiddels heel ver om de grondstoffen te gebruiken voor nieuwe schoenen. Dan is de circulaire economie in onze branche eindelijk een feit.” 

Natuurlijk ondersteunen wij dit initiatief van harte en staat er in ons start en finish gebied een recycling bak klaar. Dus vergeet niet je oude loopschoenen mee te nemen!

Run, Return, Recycle!

schoenen