florex

Gertjan Klumpenhouwer aan het woord

Florex team 1 suggereert dat er ook een team 2 zou zijn. Dat was ook de bedoeling omdat ik zelf met een 3 tal zou gaan lopen.

Dat ging niet door een ongeplande reis naar het buitenland.

Florex team 1 bestond dus dit jaar uit een groep van 3 loopvrienden van mijn dinsdagavond wedstrijd groep atleten bij de SAV.

Ik gaf aan dat ik als bedrijf hier graag aan mee wil doen. Sporten en atletiek is gezond en dus een mooi uithangbord.

Zeker omdat ik zelf graag veel loop.

Florex is een bedrijf die bloembollen verkoopt vaak rechtstreeks aan de retail. Dit zijn bloembollen voor de tuin maar we doen zeker ook meer dan dat.

Ik run dat bedrijf al 20 jaar met mijn broer Wim.

Wij wisten niet direct hoe sterk het deelnemersveld zou zijn maar we hadden zeker hele goede en ervaren lopers in het team. Lex Wieringa uit Enkhuizen (ook wel de oranje tornado genoemd), Peter Dekker uit Andijk en Koen Selie uit Wognum zijn wedstrijdlopers uit verschillende leeftijdscategorie√ęn maar lopen ruim boven de 15 km per uur.

Ik zelf heb al de eerste keer meegedaan met deze mooie loop die ik voor deze edities met allemaal meegelopen heb. De laatste helaas niet maar dat komt wel weer goed. Ik heb dus ook zelf niet het nieuwe parcours kunnen verkennen maar de jongens waren zeker enthousiast hierover dus dat zit wel goed.

De voorbereiding was voor deze mannen niet heel anders dan normaal ze lopen vaak 3-5 keer per week !!.

Het is wel de planning dit jaar weer te doen. Mogelijk een ander samenstelling en mogelijk wel 2 teams.

Ik ga mijn best ervoor doen al ben ik vooral zelf in training voor de marathon van Amsterdam en zondags moet ik veel km maken !. 

Dan zou ik bij voorkeur de 21km doen en zou de estafette bij de loopgroep uitgevochten moeten worden.

Tip voor andere teams: tja ik denk dat het lastig gaat worden voor de tegenstanders maar we dagen ze graag uit .