joke

Joke Schoutsen is al heel lang lid van de Loopgroep in Medemblik, je kan bijna wel zeggen, lid van het 1e uur, nu ruim 15 jaar geleden. Toen was het nog een klein cluppie, met 20 tot 25 lopers; ze heeft de loopgroep zien groeien afgelopen jaren en Joke groeide mee… en hoe….  Ze was altijd al heel sportief, voor Joke geen vreemde stap dus om lekker te gaan hardlopen. En als je op een gegeven moment je zoveelste halve marathon hebt gelopen, wil je meer. We hebben kunnen lezen in You-Medemblik waar dat toe heeft geleid, de Six Majors (6 marathons over de hele wereld) heeft ze inmiddels met goed resultaat gelopen sinds 2010.                     

Maar daar blijft het niet bij wat Joke betreft, die ook man Fred een paar jaar geleden enthousiast heeft gekregen voor de hardloopsport en die afgelopen jaar ook lid werd van de Loopgroep. Ze ging op zoek naar de volgende uitdaging en die heeft ze gevonden in Zuid-Afrika: in april 2019 gaat ze de Two Oceans Run lopen, een afstand van maar liefst 56 kilometer door een heuvelachtig landschap. Ik geef het je te doen. Maar Joke is nu al heel bewust met de voorbereiding bezig, leeft als een echte topsporter, eet bewust en traint op haar eigen manier, soms met de Loopgroep, soms met Fred maar ook alleen en dat allemaal volgens een goed doordacht schema.

Op 2 september doet ze voor de 3e keer mee met de Vooroeverloop, en die blijft ook prachtig om te doen zoals Joke zelf zegt. Ook dichtbij huis kan ze nog steeds heel erg van genieten van haar sport. In oktober dan de marathon van Amsterdam en na de jaarwisseling Egmond en Schoorl, voor Joke vaste prik. Schoorl is het jaarlijkse hoogtepunt van de Loopgroep, na afloop is er traditiegetrouw een gezamenlijke borrel met gezellig etentje samen. Erg leuk, en ook daar is Joke vaste gast als het effe kan….want daar houdt ze ook van !

We kunnen een voorbeeld nemen aan de discipline waarmee Joke haar sport beoefend, zijn trots op een marathonloopster van formaat binnen de groep. We wensen Joke veel succes, en we hopen dat je nog heel lang actief zult zijn met lopen en als lid van Loopgroep Medemblik.